Het drieledige doel

Het doel van de muziek:

Het drieledig doel van de composities: 

Ons leven wordt steeds maar hectischer. Onze dagen zijn gevuld met een groot aantal activiteiten.  We rennen van de ene afspraak naar de andere. Onophoudelijk moeten we daarmee indrukken en nieuwe informatie verwerken. Vaak krijgen we daarbij het gevoel dat we onder spanning staan. Kortom, stress is  in ons leven een belangrijke maar onnatuurlijke factor geworden.

 

De composities hebben tot doel: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Rust en Ontspanning. De muziek zal wat meer rust, bezinning en ontspanning bieden aan iedereen die ernaar wil luisteren en geldt als contra expertise voor onze  hectische wereld.
  • Helend. De muziek probeert de harmonie in de mens en tussen mensen te bevorderen.
  • Innerlijke Vrede en een hogere  bewustzijnsstaat.  

 

De muziek zorgt voor innerlijke vrede, schept de mogelijkheid om direct in contact te staan met uw eigen Bron, d.w.z. uw essentie waarbinnen u verbonden bent met het Al ofwel  universele intelligentie, ook wel het creatieve principe genoemd. De muziek tilt u naar vrede, openheid en liefde  en laat u bewuster het grotere geheel in site – out site  *ontwaren.  *(= in de gaten krijgen).

Muziek als een vorm van meditatie. 
Je hoeft niet alleen te luisteren naar het gesproken woord. Muziek kan even zoveel  of zelfs  meer zeggen. De kern van spirituele beleving is  “stilte”, muziek is de ideale weg om daartoe te komen. Van alle dingen benadert muziek de stilte het meest. 

 

In deze haastige informatie tijd  zien we dat er eigenlijk minder aandacht  is voor  contemplatie. 

Meditatie betekent open staan voor wat er is, zonder oordeel, voor- of afkeur. Je hebt volledige aandacht voor dat wat je doet. 

Een goede ingang tot meditatie is het gewaar zijn van kosmische meditatieve klanken.